Restauratie van mijn Citroen DS 1967 deel 3
Juni 2017 Het complete Jaeger tableau, alles is aangesloten
De Pallas lederen stoelen en hoofdsteunen zijn geplaatst. De hemel is geplaatst, compleet met de binnenverlichting. Alle panelen worden nu exact afgesteld, ruiten in de deuren gemonteerd, de verende vloerbedekking gelegd en diverse “Pallas” strips aangebracht. Als een hele speciale optie wordt een originele DS airconditioning geplaatst.
De laatste loodjes, alle strips aangebracht, de deur panels gemonteerd, een “classic”radio gemonteerd en een polijstbeurt van Frankie. De eerste 1000 km worden nu afgelegd door Autorenaissance en de DS wordt eind augustus afgeleverd.
Erg laat, maar nog net op tijd is besloten een originele Citroen airconditioning in te bouwen. Deze DS zal namelijk heel wat warme dagen in Frankrijk rondrijden. Het besluit is niet zonder consequenties voor de techniek. De accu verhuist naar links om plaats te maken voor de airco pomp. Een extra grote radiateur, extra zekeringen en een expansievat. Maar de oude airco (onder het dashboard) wordt wel omgebouwd naar de laatste stand der techniek.